Ruga Luigj Gurakuqi, Lezhë 4501
+35521522332
+35521522235

Rama në Lezhë/ Përfaqësuesi i Dhomës së Tregtisë: Qyteti i Lezhës vuan !

Gjate vizites dy ditore te Kryeministrit Z.Edi RAMA ne Qarkun e Lezhes ne ndalesen e rradhes ne Shengjin komuniteti i biznesit ishte prezent si me pastrimin e plazhit ashtu dhe me sygjerimet e tij:
1.Menagjimi dhe pastrimi i plazhit te behet nga vete bizneset.
2.Pastrimi nga kioskat vend e pavend .
3.Lejet per menagjimin e plazheve tu jepen bizneseve per nje periudhe
afatgjate
3.Te nderhyhet ne skaliera per mbrojtjen nga errozioni.
4.Ne zonat e pazhvilluara te shihet mundesia e dhenjes me koncension( si nje
kusht per mirmbajtjen dhe ruajtjen e mjedisit)

 

Nje aktivitet qe i sherbeu vecanerisht komunitetit te biznesit ishte Panairi i Punes i pari i ketij lloji i organizuar ne Lezhe fale bashkepunimit te Biznesit ,Ministrise se Finances dhe Zyres se Punes ku kompani te ndryshme ofruan vende pune,jo vetem sezonale po dhe afatgjata.
Shqetesimi i perbashket qe ndame edhe me Kryeministrin eshte mungesa e njerezve te kualifikuar.

Gjate kesaj vizite u prezantuan disa projekte ne zbatim dhe ne prespektive qe do e shnderrojne Lezhen ne nje zone atraktive per turistet vendas dhe te huaj:
1.Rruga Milot-Balldre.
2.Rruga e Shengjinit.
3.Projekti per rrugen Shengjin-Velipoje.
4.Markata e Peshkut ne Shengjin.
5.Restaurimi i Vendvarrimit te Skenderbeut etj.